Обяви и съобщения – Архив 2013 г.

За информация на родителите

На 27 и 30.12.2013г. на територията на Община „Родопи“ – Пловдив ще бъдат дежурни следните детски градини:

1.  ОДЗ „Ралица“ с.Белащица

2.  ОДЗ „Синчец“ с.Брани поле

3.  ЦДГ „Първи Юни“ с.Златитрап

4.  ОДЗ „Пролет“ с.Цалапица

5   ЦДГ „Пролет“ с.Ягодово


Предстои провеждане на работен семинар на тема:

„Стратегия за управление на учебното заведение.Задължителната традиционна подготовка – организация и аспекти“ за директори на детски градини и училища в периода 11-12.12.2013г. в Пампорово, с участието на лектор от ПУ „Паисий Хилендарски“ гр.Пловдив и представители на РИО Пловдив.


На 14.11.2013г. в ОДЗ „Ралица“ с.Белащица бе проведен семинар на тема „Детската градина – място за иновации и творчество“. Присъстваха всички директори на детски градини в Община „Родопи“ , старши експерт ПВ към РИО Пловдив г-жа Добринка Кузмова и н-к отдел Образование, здравеопазване и култура в общината.

Чрез мултимедийна техника, с която вече разполага детската градина в с.Белащица бяха изложени презентация на г-жа Андреева – директор на ОДЗ „Ралица“ по темата на семинара, както и портфолио на детската градина от г-жа Теодора Цачева – учител.

15 Май 2013] На проведеното за трета година състезание по проекта „Народните будители и Аз“ отборът на ОУ „Св.Св Кирил и Методий“ с.Устина VIII-ми клас се класира на трето място в областта.

Гордеем се с нашия отбор, който блестящо представи Община „Родопи“. Победителите, ще бъдат наградени от кмета на общината с екскурзия.


В началото на месец Октомври, във всички детски градини на територията на община „Родопи“, бяха предоставени играчки от името на кмета на общината – инж.Пламен Спасов и с любезното съдействие на г-жа Надя Танева – директор Дирекция „Социално подпомагане“ – Пловдив.