Започва строежът на нова детска ясла в Марково

С празнична церемония започна строителството на нова детска ясла в село Марково. Начало на дейностите даде кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов заедно с кмета на селото Десислава Терзиева. Официални гости на тържеството бяха заместник-кметовете Емилия Иванова и Борислав Инчев, общинските съветници от Марково Ангел Рахов и Георги Кръстев, управителят на фирмата-изпълнител Светлозар Вълков,  десетки благодарни жители на село Марково. На тържеството присъстваха и част от многото дарители, подпомогнали със  сумата от около 100 хиляди лева строителството. Останалите средства от 200 хиляди лева са отпуснати от бюджета на общината.

„ Марково е най-бързо растящото населено място. Само за миналата година в селото са се родили над 40 бебета, което го поставя на първо място в общината по брой на новородените. Затова има необходимост да се строят ясли и детски градини и ние, като ръководство трябва да провеждаме далновидна социална политика, за да отговорим на очакванията на хората“, каза кметът Павел Михайлов. Той посочи, че в бюджета за тази година се предвиждат средства за саниране на сградата на детска градина „Веселушка“, изграждане на детска кухня и строителство на нова детска площадка. Община „Родопи“ има и проект за близо 2 млн. лева за ново крило на детската градина.

Кметът на  Марково Десислава Терзиева определи деня като  „специален“ за селото и благодари на всички, които се включиха в реализацията на този проект.

Ще продължим да даваме всичко от себе си в името на облагородяването на Марково и за доброто бъдеще на нашите деца“, приветства Десислава Терзиева.

Строителството на  нова детска ясла е чакано години наред от жителите на Марково и екипа на ДГ „Веселушка“. Затова, с усмивка и благодарност малките възпитаници на детското заведение връчиха специален орден- звезда „Щедро сърце“ на кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов, на кмета на селото Десислава Терзиева и на всички дарители.

Строителството на новата детска ясла се очаква да приключи до началото на новата учебна година.