Откриха детска кухня към детска градина „Пролет“ в село Първенец

В присъствието на родители и деца кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов откри детската кухня в село Първенец. На събитието присъстваха кметът на Първенец Ренета Плевнелиева, заместник-кметът Емилия Иванова, представители на ресорния отдел към общината, както и служители на детската градина.

 Водосвет за здраве и благополучие отслужи свещеник Ерм.

Директорът Мария Запрянова поздрави присъстващите и благодари на общинското ръководство за ремонта на помещението.

Кметът Павел Михайлов обясни, че за изграждане на детската кухня е извършено преустройство на помещението, като проектът е съобразен с всички съвременни изисквания.

В помощ на всеки един родител, поставяме здравето на децата и качеството на храната на първо място чрез изготвянето на пълноценно и разнообразно меню. Социалната политика на община „Родопи“ е в полза на обществото и децата“, коментира Михайлов и припомни, че община „Родопи“ е една от първите, които направиха детските градини безплатни за родителите. За настоящата година се  предвижда и цялостно саниране на сградата на детската градина в село Първенец.

Капацитетът на детската кухня е да обслужва 50 деца на възраст от 1 до 3 години, като към момента в Първенец са записани 20 малчугана, но се очаква броят им да расте.