Променят проекта за ремонт на Околовръстното, Павел Михайлов настоява община „Родопи” да участва в съгласувателните процедури

Проектът за ремонт на Околовръстното шосе ще бъде преработен, след което ще бъде подложен на обществено обсъждане от експерти и граждани. Това стана ясно на среща с областния управител на Пловдив Ангел Стоев.

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов настоява процедурата по препроектиране на трасето да бъде съгласувана и с община „Родопи”. Мотивът за това е, че 80% от пътя се намира на територията на общината.

„ От двете страни на Околовръстния път се обособиха зони за бизнес инвестиции. Освен това само в рамките на една година населението на общината се е увеличило с над 3 хиляди души. Това превръща „Родопи”  в привлекателно място за бизнеса и за живеене. Затова този път трябва да бъде не само удобен, но да се създадат условия за безопасно движение по трасето”, коментира кметът Михайлов.

Кметът припомни, че жителите на Марково и Първенец инициираха и подписка за премахване на мантинелите в участъка от колелото на Кукленско шосе до разклона за село Марково. Реакцията на хората дойде, след като навръх Великден трима души загубиха живота си в тежка катастрофа.

Проектът трябва да бъде преработен  до 15 юли.