Първенец, Брестовица, Кадиево и Устина вече са с ново LED осветление

Улиците в селата Първенец, Брестовица, Кадиево и Устина грейнаха с ново улично осветление. Жителите и гостите на красивите родопски села вече се радват на нови LED лампи, които осигуряват по-добра видимост при осветяването на улиците и са с висока енергийна ефективност. 

„ Четирите села вече изглеждат по съвсем различен начин през вечерните часове. Улиците са много по-светли и приветливи от преди. Убеден съм, че сме създали по-подходяща среда за разходка, релакс и придвижване. Надявам се да ограничим битовата престъпност и предпоставките от пътнотранспортните произшествия“, коментира кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов.

Първенец свети през нощта с над 500 нови улични лампи. В Брестовица 400 стари лампи са подменени с нови енергоспестяващи LED осветителни тела. В Кадиево  са сменени над 200 осветителни тела.  Над 300 стари улични лампи са сменени с ново LED осветление в Устина.

Новото осветление има висока ефективност, а степента на енергоспестяване е до 60 %. Предимства са още дългият живот на лампите, мигновеният старт при запалването, устойчивост на вибрации и ниски температури и безвредното за човешкото зрение UV лъчение.

Подмяна на старите улични лампи с нови LED осветителни тела тече още и в Храбрино.

320 нови LED осветителни тела ще заменят старите лампи по улиците на селото.

В цялата община ще бъдат монтирани над 6000 нови LED лампи. Подмяна ще бъде извършена във всички населени места по проект на общината. Това е дългосрочна инвестиция, чрез която ще се подобри качеството на уличното осветление. По-този начин много бързо ще възвърнем инвестицията и в следващите години ще има повече средства за инфраструктурни и други проекти“, каза още кметът Павел Михайлов.