Освежават хоризонталната маркировка в община „Родопи”

Пребоядисване на пешеходните пътеки и освежаване на осевата линия по общинските пътища започна  на територията на „Родопи”.

Ще бъдат пребоядисани над  20 километра надлъжна хоризонтална маркировка и повече от  200 кв.м пешеходни пътеки, острови и надписи. Сумата за тази дейност е на стойност около 20 хиляди лева.  

 „След снеговалежите през зимата боята трябва да се поднови. На места боята е изтрита и пешеходните пътеки са трудно забележими.  Това е предпоставка за пътни инциденти. Тук става дума за човешки животи“ , коментира кметът на община „Родопи” Павел Михайлов.

В момента се работи в село Устина, където с нова боя е съществуващата маркировка по основната улица в селото. Екипи на фирмата –изпълнител  опресняват маркировката и на територията на село Оризари, както и на пътния участък в село Кадиево от ЖП надлеза до пенсионерския клуб в  селото.

С акрилна боя с перли вече е обновена маркировката от Околовръстното шосе по стария път за село Марково, участъка от кръговото кръстовище за селата Браниполе-Белащица до табелата за село Белащица, както и трасето от Кукленско шосе  в посока Брестник.

Освежена е цялата пътна маркировка между Ягодово и Крумово.