Започва изграждането на детска площадка в Брестовица

С церемония „първа копка“ започна строителството на дълго чаканата детска площадка в село Брестовица. Ритуално, две бутилки с шампанско разбиха кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов и кметът на селото Любен Радев.  Присъстваха заместник-кметът Емилия Иванова, общинският съветник от Брестовица Илина Вутова, представители на фирмата-изпълнител, служители на Кметство Брестовица.

Площадката ще бъде разположена в пространството зад сградата на читалището. Тя е на площ от над 1700 кв.м и ще бъде най-голямата в общината.

Новият кът за игра ще бъде комбиниран за деца от 0 до 3 г. и от 3 до 12 г.

Площадката ще има няколко подхода, две комбинирани съоръжения за игра, беседка, къщичка-ловна хижа, две люлки, пясъчник, клатушка, сметало, пейки и парково озеленяване. Ограда от декоративни дървени пана ще осигури безопасна игра на малчуганите и спокойствието на техните родители.

Проектът е по подмярка 7.2  „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от ПРСР за периода 2014 – 2020 година. Финансирането е на ДФ „Земеделие“ и се осъществява с помощта на МИГ „Перущица- Родопи“.

„Въпреки всички трудности, които срещнахме, съм щастлив, че успяхме да започнем изграждането на детските съоръжения, които ще радват децата на Брестовица“, коментира кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов.

Фирмата -изпълнител пое ангажимент до края на септември площадката да бъде завършена.