Започна подмяната на уличното осветление в Първенец, в Кадиево асфалтират улица „13-та“

Кметът на община „Родопи“  Павел Михайлов провери работата по монтиране на новото улично осветление в Първенец. След Кадиево и Марково, това е третото село от общината, в което текат дейности за повишаване ефективността на осветлението и намаляване на разходите за него. Подмяна на старите улични лампи с нови LED осветителни тела ще бъде извършена във всички населени места по проект на общината.

В Първенец ще бъдат сменени над 500 стари улични лампи с нови енергоспестяващи LED осветителни тела. От тях 65 броя ще бъдат монтирани по главната улица на селото. По проекта е предвидено да се смени и осветлението на парк „Чинара“ с нови 11 лампи.

„По този начин ще изградим още едно завършено място за почивка и игра в Първенец“, коментира Михайлов.

Той посети и улица „Гагарин“, където фирмата-изпълнител кастри клоните на част от дърветата, за да не пречат на преминаването на асфалтовата машина. След това старата настилка ще бъде премахната, а улицата преасфалтирана.

Продължават ремонтите и в  село Кадиево. Строители вече работят по улица „13-та“-продължение, която ще бъде асфалтирана.

Началото на дейностите по обновяване на пътната отсечка поставиха кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов и кметът на селото Лиляна Петрова. Присъства още заместник-кметът Емилия Иванова.

След кратката церемония кметът Павел Михайлов, заедно със строителите, обсъди хода на ремонтните дейности.

Ремонтът е дълго чакан от населението, защото улицата е централна, с натоварен трафик и облагородена прилежаща част.