Улица „Римски мост” в село Крумово вече ще има асфалт, кметът Павел Михайлов постави началото на ремонта

Улица „Римски мост” в село Крумово ще бъде основно ремонтира тази пролет. Началото на дейностите даде кметът на община „Родопи” Павел Михайлов. На церемонията по „първа копка” бяха кметът на селото Румяна Самоковарева, заместник-кметът Неази Таир, общински съветници.

Ремонтните дейности на 250-метровата отсечка предвиждат подмяна на съществуващия водопровод и полагане на асфалт. Улица „Римски мост“ е била чакълирана многократно през последните години. Настилката обаче е компрометирана и на мястото на старите кръпки отново са зейнали дупки.  

Улица „Римски мост” посреща и изпраща пътуващите, които всеки ден ползват железопътния транспорт. Хората трябва да се предвижват спокойно, а не да тънат в кал. Затова отсечката ще бъде ремонтирана, като за дейностите са предвидени близо 88 хиляди лева”, кометира кметът Павел Михайлов. По думите му ремонтът трябва да приключи в срок от един месец.

В Крумово кметът Павел Михайлов подчерта още, че тази година ще бъдат вложени над 300 хиляди лева в проекти за подобряване на инфраструктурата и облагородяване на населеното място. За ремонт на улица „Тунджа” са осигурени 121 хиляди лева. Предстои подмяна на уличното осветление, като средставата са в размер  малко над 80 хиляди лева. Предвидено е още изграждане на зона за отдих на открито и обособяване на спортна площадка за общата сума от близо 115 хиляди лева.