Спортен празник за Купата на Община „Родопи“ събира в Марково малки и големи

Над 120 участници ще мерят сили в състезания за ловкост, сила и бързина

Спортен празник за Купата на Община „Родопи“ ще събере на футболния стадион в с. Марково малки и големи жители на селата от Родопската яка.

Събитието е чакано с нетърпение във  всички населени места и се провежда под патронажа на кмета на общината Павел Михайлов.

Надпреварата ще започне в 10:00 часа на 15 юни 2024 г.  (събота).

Спортната фиеста  ще се проведе в три възрастови групи – ученици от III до VII клас, втората възрастова група са младежките отбори от 16 до 21-годишна възраст. Трета възрастова група е от 21-годишна възраст, като горна граница няма, стига кандидат – състезателят да се чувства добре физически и да е в спортна форма.

Очаква се близо 120 състезатели да се включат в спортната надпревара на стадиона в Марково.

Регламентът позволява регистрация на отбори и в деня на самото състезание. Игрите ще имат щафетен и забавно-развлекателен характер, като участниците ще се конкуриратза ловкост, сила и бързина. В програмата са предвидени и семейни състезания „Мама, татко и аз, баба, дядо и внуче“.  Съдийската бригада включва двамата млади треньори по лека атлетика Златка Райчева и Даниел Добрев.

За всички участници са предвидени атрактивни подаръци,  а победителите ще си тръгнат с купи, медали и предметни награди, осигурени от спомоществователи на състезанието.

Развитието на масовия спорт е сред приоритетите на ръководството на община „Родопи“. На територията й в момента  развиват дейност 14 спортни клуба по футбол, бокс, кикбокс и бойни изкуства, включително няколко детски школи по футбол. Активно се изграждат спортни площадки в населените места.  В ход е обновяването на цялостната спортна инфраструктура по селата.