След години чакане: Санират и газифицират училището в Ягодово

Последното несанирано училище на територията на община „Родопи” ще придобие нов вид още тази есен.

Днес кметът Павел Михайлов даде старт на строителните дейности по проект за енергийна ефективност.  ОУ „Неофит Рилски” в Ягодово е едно от трите училища, за които държавата отпусна средства за реновирането им. Ремонтите в Марково и Кадиево вече започнаха.

На официалната церемония в Ягодово присъстваха заместник-кметът Емилия Иванова, кметът на селото Димитър Дишев, общински съветници, служители на училището и родители.

Пътят до тук не беше лесен, но се радвам, че успяхме и днес резултатът е налице.Големият ефект от проекта е намаляването на разходите за електрическа и топлоенергия, както и подобряването на условията за работа в училищата. Продължаваме да работим по социалната политика в община „Родопи”, коментира кметът Павел Михайлов.  Той припомни , че още по време на откриването на учебната година пое ангажимент, че ще работи  за подобряване на материалната база в учебните заведения.

Освен топлоизолация, ще бъде направен и основен ремонт на покрива на основната сграда на училището. Средставата, отпуснати по програма на МОН са в размер на 251 хиляди лева.

Предвижда се и подмяна на горивната система. Със средства от общинския бюджет старите печки на твърдо гориво ще бъдат сменени с газова инсталация, а новината беше посрещната с аплодисменти от екипа на учебното заведение.

Учители и родители използваха присъствието на кмета и го запознаха със състоянието на базата и и предстоящите задачи, свързани с развитието на училището.