С първа копка и водосвет дадоха началото на изграждането на канализация  в Марково

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов и кметът на село Марково Десислава Терзиева дадоха началото на мащабния проект за изграждане на канализация в селото. Реализацията му започна с церемония по първа копка и водосвет в присъствието на много жители и гости. На събитието присъстваха заместник-кметът Емилия Иванова, общински съветници от село Марково, представители на фирмата-изпълнител на обекта.

„ Изграждането на канализацията в Марково е проект, по който работим от началото на мандата. Проектирахме главни колектори I, II и III. Успяхме да осигурим финансиране от МРРБ.  Средствата за реализиране на целия проект са в размер на 4, 110 хиляди лева. Общата дължина на новата канализация е близо 3 километра. Строителството ще се извърши на два етапа, като започваме от главен колектор II“, обясни кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов.

Трасето започва от ул. „Гоце Делчев“ и минава по улиците „Подем“,  „Иглика“, през главната улица „Захари Стоянов“ по улица „Стадиона“, „Иван Асен II“, свива по ул. „Козлодуй“, ул. „Трети март“ и завършва в тупика на ул. „Клокотница“.

 Като „исторически“ определи денят кметът на село Марково Десислава Терзиева.

„За да стигнем дотук днес, пътят не беше лек. Но вярвам, че когато  работим заедно в услуга на хората и поставяме обществения интерес на преден план, успехите не закъсняват“, каза Десислава Терзиева. Тя благодари на кмета Павел Михайлов за упоритостта и труда, които е положил за осъществяване на проекта. Двамата пожелаха безаварийна работа на строителния екип и увериха присъстващите, че ще следят за качеството на изпълнение и спазените срокове.

„Проблемът с липсата на канализация е от жизнено важно значение за жителите на населените места в общината, тъй като през годините са изграждани частично отделни участъци. Ще работим водопроводната и канализационна мрежа да придобият истински европейски вид“, увери кметът Павел Михайлов.