С курбан откриха ремонтирания път за Храбрино и високите села от община „Родопи“

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов, заедно с директора на Областно пътно управление –Пловдив инж.  Петър Попов, откриха новоремонтирания път от края на Първенец до края на село Храбрино. По отсечката преминава движението и към високопланинските села от община „Родопи“.

4-километровата отсечка е построена само за месец, а жителите на Храбрино чакат този път повече от десетилетие.

За безаварийно пътуване и срещу катастрофи на асфалтираното в района шосе беше раздаден курбан, а отец Димитър отслужи молебен за здраве. На събитието присъстваха още заместник-кметът Емилия Иванова, заместник-районният прокурор Атанас Илиев и шефът на „Пътна полиция“ Пловдив главен инспектор Йордан Милушев. Домакин беше кметът на село Храбрино Ангел Чобанов.

„Участъкът, който свързва двете села –Първенец и Храбрино е изключително натоварен, но в същото време беше силно компрометиран и опасен за движение. Като кмет отдавна настоявам пред институциите отсечката да бъде ремонтирана. Благодаря на новото ръководство на Областно пътно управление  -Пловдив, че предприе действия  и пътят вече е с нова настилка“, коментира кметът Павел Михайлов.

„С инициативата искам да заявим, че е нужна по-голяма отговорност от всички, чиято дейност е свързана с безопасността на пътищата ни, както и от всички участници в движението.“   

Присъстващите се обединиха, че пътната безопасност трябва да бъде изведена като основен приоритет в работата на  всички отговорни институции.