С 25 повече първокласници посрещат училищата в община „Родопи”, за първия учебен ден всички с подаръци от кмета Павел Михайлов и Общинския съвет

С много слънце, усмивки, цветя и балони беше открита новата учебна година в община „Родопи”. Всички 11 училища на територията на населените места отвориха врати, макар за втора поредна година, в условията на пандемията от коронавирус.

Тържествата за първия учебен ден уважиха кметът на общината Павел Михайлов, заместник-кметовете Емилия Иванова и Борислав Инчев, председателят на ОбС „Родопи” Георги Цанков, кметовете на населените места, общински съветници, представители на администрацията.

Специален гост беше заместник-областният управител на Пловдив Иванка Петкова. Тя присъства на церемонията в село Крумово.

С богата музикално-танцова програма, ритуал по посрещане и изпращане на знамето и изпълнение на националния химн започна първият учебен ден във всички учебни заведения.

Кметът Павел Михайлов откри учебната година в училищата в селата Ягодово, Крумово и  Марково.

Общо 202 първокласници прекрачиха за първи път прага на училищата на територията на общината. Най-много са новоприетите в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в село Марково, в ОУ „Христо Ботев” в  Брестовица и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” в Първенец.

И тази година община „Родопи” зарадва децата с подарък. За най-малките ученици бяха подготвени специални пакети с учебни помагала, книжка с послание от кмета на общината Павел Михайлов и пособия за чертане от Общински съвет „Родопи”.

За първи път  подаръци получиха всички 75 училищни паралелки и 49 яслени и градински групи.

Кметът Павел Михайлов пожела новата учебна година да бъде позитивна и успешна. Да завърши така, както започва, а именно присъствено.

„ За година и половина оценявам все повече работата на учителите. Колкото и модерни да са новите технологии, те не могат да  заменят пряката работа и общуването между учител и ученик.  През новата учебна година в обновени сгради ще влязат възпитаниците на училищата в Марково, Кадиево и Ягодово. Модернизацията на училищните сгради започна през лятото, а целта на общинското ръководство еда създаде много по-добри условия за обучение на децата”, каза кметът  Михайлов. Той се обърна към първокласниците.

„Скъпи първокласни, вие имате един специлен ден. За първи път ще прекрачите прага на родното училище, ще седнете в класната стая и ще отворите букварчето, което ще ви отвори пътя към познанието”, приветства кметът Павел Михайлов.  На децата, учителите и техните родители той пожела да бъдат щастливи, смели, креативни, но преди всичко -всички да бъдат здрави, дисциплинирани и отговорни.

„На добър час през новата учебна година” , пожела заместник-кметът на община „Родопи” Емилия Иванова на всички деца в селата Първенец и Брестовица.

Председателят на ОбС „Родопи” Георги Цанков приветства по повод началото на учебната година в селата Крумово и Брестовица.

Заместник-кметът Борислав Инчев, който е с ресор „Образование, здравеопазване и младежки дейности ” в община „Родопи” беше гост в Браниполе.