Ремонтират детската градина  в Златитрап

Започна ремонтът в сградата на детска градина „Първи юни“ в село Златитрап. Ремонтните дейности провери кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов, заедно със заместник-кметът Емилия Иванова и кметът на селото Анелия Уланова.

Реконструкцията ще бъде извършена на етапи, като в момента се извършват строително-монтажни работи на първия етаж в детското заведение. Там ще бъдат обособени помещения за разкриване на една яслена група, със спално помещение, занималня и санитарен възел.

До входа на детската градина ще бъде разкрита самостоятелна детска кухня за най-малките жители на селото. Пунктът за раздаване на храна  ще е за деца от 1 до 3 години, които не посещават детска градина. За всяко дете ще има по три ястия на ден, всяко от които по 150 грама. Дневният порцион ще е на цена от символичния 1 лев.

„ Имам уверението на строителя, че новата детска кухня ще започне да работи още следващия месец“, коментира кметът след инспекцията.

Ще бъде извършена реконструкция на втория етаж на детската градина, където ще бъдат обособени нови санитарни възли, а на третия етаж на сградата ще бъде преместен физкултурният салон.

„Не спираме да работим за подобряване на условията за децата в детските градини“, каза още Михайлов.