Приключва ремонтът на моста в Първенец, кметът Павел Михайлов на инспекция

Ремонтът на моста над река Върлещица в Първенец, който е основна пътна връзка за жителите на селото с останалите населени места в общината вече е на финала. Днес кметът Павел Михайлов инспектира строителните дейности и провери етапа на изпълнението им.

При проверката той беше придружен от заместник-кмета Емилия Иванова и специалисти от общината.

Реализацията на един от най-важните проекти за общината започна през септември месец миналата година.

Кметът Павел Михайлов се увери, че се работи усилено по изграждане на новото съоръжение и остана доволен от хода на строителните дейности. На терен той видя полагането на хидроизолацията, след което предстои асфалтиране на двете платна, всяко по близо 4 метра дължина. Изпълнени са и двата нови пешеходни тротоара. Инвестицията е за близо милион и 400 хиляди лева.

„ Доволен съм. Прекъсването на пътно-транспортната връзка между Първенец и Брестовица причини неудобство на хората, които ежедневно пътуват по трасето. Но вече имаме модерно съоръжение, което ще работи години наред и ще бъде удобно и безопасно“, заяви кметът Михайлов. Той получи уверение от строителите, че новото мостово съоръжение ще бъде отворено за преминаване до дни.

Кметската обиколка продължи в село Брестовица, където от днес се извършва аварийно и временно запълване на дупки по улиците „Иван Вазов“ и „Христо Ботев“. Трасетатa са възлови за селото, защото са в района на училището и детската градина. Изкърпването се прави с плътен асфалто-бетон и е временно решение, докато се пристъпи към подмяна на водопроводната мрежа на селото, с което трябва да се разреши окончателно проблемът с водата в Брестовица.

„Всеки ден родителите на децата минават поне по два пъти този район, за да оставят и да ги вземат след това от училище или детска градина. Затова започваме именно оттук и се надяваме, че след ремонта достъпът до двете учебни заведения ще бъде значително по-улеснен”, коментира кметът Павел Михайлов.

Михайлов провери и качеството на ремонта на улица „44-та“ в село Златитрап, където е положена нова асфалтова настилка и са изградени бордюри.