Предколедно: Община “Родопи” получава над 3 милиона лева от държавата

Предколедно: Община “Родопи” получава над 3 милиона лева от държавата

Община „Родопи“ получи 3 милиона 172 хиляди лева от държавния бюджет.Правителството подсигури парите за цялостната реализация на проекта за нова детска градина в Браниполе и за канализацията в село Устина. Добрата новина е от днес с постановление на Министерски съвет.

1,6 милиона лева ще отидат за дофинансиране на проекта за детска градина в село Браниполе. Проектът за цялостно изграждане на нова сграда на ДГ „Синчец” беше одобрен в началото на месец ноември. Тогава по Програмата за изграждане, пристрояване,надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища на Министерството на образованието общината получи близо 3 милиона лева.

Новата детска градина в Браниполе ще бъде модерна, с обширен и добре оборудван зелен двор за децата. Тя ще замени старите талашитени постройки, които не отговарят на съвременните стандрати за отглеждане на децата. Те са напукани и пропадат, затова ще бъдат съборени. Цялостното изпълнение на проекта, който включва освен строителните дейности и оборудването на детското заведение е на стойност над 4, 5 милиона лева.

Вторият обект, който получи финансиране е изграждане на главни канализационни колектори III и IV-ти в село Устина. Отпусната сума е 1 милион 572 хиляди лева.

Кметът Павел Михайлов каза, че реализацията на двата проекта е изключително важна за община „Родопи”.

„Работи се и нещата се случват едно по едно, затова благодарим за разбирането от страна на правителството и на премиера Борисов към Общината. Това ни струваше много усилия, но жителите на „Родопи” го заслужават. Хубаво е да признаваме, когато се случват добри дела, независимо от политическите си убеждения”, допълни кметът Павел Михайлов.