Подаръци и куп игри за децата от община „Родопи“  в Деня на детето

Игри, музика, рисуване и подаръци получиха децата от община „Родопи“  по повод Международния ден на детето- 1 юни.

Кметът Павел Михайлов се включи в празника в селата Браниполе, Устина и Цалапица. Заедно с децата се забавляваха и председателят на ОбС „Родопи“ Георги Цанков, който гостува в село Марково. Много приятни изненади зарадваха и малчуганите в село Брестовица, където беше заместник-кметът Емилия Иванова. В  село Ягодово гост на веселата детска щуротека беше Борислав Инчев, който отговаря за образованието в общината. На спортната площадка в Златитрап се завъртя пъстър карнавал.

С много танци, усмивки и весело настроение беше зареден днешния ден. За да бъде забавата истинска за малчуганите, в помощ им бяха актьорите от театър „Слънчо”, театър „Хамелеон“ със своя детски куклен спектакъл „Музиката е в нас“, както и първоюнското магично шоу на актьорите от „Меджик парти“. Още едно интересно преживяване получиха децата в село Ягодово с авторския сценарий „Ася в страната на талантите“ .

Днес е най-слънчевият и жизнерадостен празник, защото е посветен на Вас – нашите деца! От сърце Ви желая, детството ви да бъде едно приказно приключение, изпълнено с безгрижни игри, много приятели, веселие и смях“, пожела на децата кметът Павел Михайлов. „Бъдете здрави и упорити в преследване на мечтите си и никога не губете искреността на чистото детско сърце. Бъдете окрилени от щастие, запазете своята любознателност и търсете винаги доброто!“

Празникът се провежда за поредна година и се превърна в традиционно събитие от програмата на Община „Родопи“, посветена на Деня на детето. Тържествата се осъществят с подкрепата на кмета на общината и кметовете по населени места.