Под звуците на родопска гайда откриха детската площадка в Брестник

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов откри официално новоизградената детска площадка в село Брестник. Съоръжението е част от проекта „Изграждане на зони за обществено ползване и отдих на открито в селата Ягодово, Крумово, Брестник, находящи се на територията на община „Родопи“ по Програма за развитие на селските райони на ДФ „Земеделие“, съвместно със СНЦ „МИГ Перущица-Родопи”. Домакин на събитието беше кметът на селото Атанас Шопов.

Присъстваха заместник-кметът Емилия Иванова, председателят на управителния съвет на СНЦ „МИГ Перущица-Родопи” Румяна Самоковарева и граждани.

Под звуците на родопска гайда кметът преряза официално лентата на новото съоръжение и обновеното пространство.

„Щастлив съм, че изпълнявам поетите ангажименти към жителите. Тази площадка е дълго чакана от жителите на Брестник, защото до този момент в селото нямаше кът, където децата да се забавляват. Реализираният проект включва две нови детски площадки за различни възрастови групи, паркови алеи, беседка и пейки. Децата го заслужават“, каза при откриването кметът на общината Павел Михайлов.

Площадката е разположена до бившата лечебница в селото и е  комбинирана за деца от 3 до 12 години. След Ягодово и Крумово, това е третото съоръжение, което се изгражда в община „Родопи“ с финансовата подкрепа по Програма за развитие на селските райони на ДФ „Земеделие“.