Първенец вече с ново LED осветление

Улиците в село Първенец грейнаха с ново улично осветление. Жителите и гостите на красивото родопско село вече се радват на нови LED лампи, които осигуряват по-добра видимост при осветяването на улиците и са с висока енергийна ефективност. 

„ Селото вече изглежда по съвсем различен начин през вечерните часове. Улиците са много посветли и приветливи от преди. Убеден съм, че сме създали поподходяща среда за разходка, релакс и придвижване. Надявам се да ограничим битовата престъпност и предпоставките от пътнотранспортните произшествия“, коментира кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов.

В селото са сменени над 500 стари улични лампи с нови енергоспестяващи LED осветителни тела, като енергоспестяването ще бъде до 60 %.

„По-този начин много бързо ще възвърнем инвестицията и в следващите години ще има повече средства за инфраструктурни и други проекти“, каза още кметът Павел Михайлов.

Подмяна на старите улични лампи с нови LED осветителни тела ще бъде извършена във всички населени места по проект на общината. Дейностите вече се извършиха в Кадиево, Марково и Брестовица.