Пълен камион с помощи изпрати община „Родопи“ на потопените села в Карловско

Екип от община „Родопи“ замина  към Карлово, за да  предостави хуманитарната помощ от дарителската кампания за пострадалите от наводненията  села Каравелово, Богдан и Слатина. Кметът Павел Михайлов лично координира работата по разпределение на  събраните от хората хранителни продукти, санитарни материали, оборудване, топли завивки и постелен инвентар. Заедно с него бяха заместник-кметът Емилия Иванова и кметовете на селата Марково и Браниполе Десислава Терзиева и Даниела Стоилова.

За броени дни хората  събраха продукти от първа необходимост. Стотици жители на община „Родопи“ се отзоваха на призива за подкрепа. Служителите на общинска администрация инициираха акция за събиране на средства и закупуване на пакети за пострадалите.

В село Каравелово кметът беше посрещнат от своя колега д-р Емил Кабаиванов.

„ Днес е 20-тият ден от трагедията. Благодаря за подкрепата, която ни оказва община „Родопи“, поздрави Емил Кабаиванов. Двамата кметове се включиха наравно, с целия екип, при разтоварването на продуктите.

Помощите от община „Родопи“ включват вода, консерви, одеяла, хигиенизиращи материали, електроуреди, възглавници, матраци, продукти от първа необходимост и дълготрайни пакети. Семейство от Богдан получи телевизор, също дарен от добри хора.

„Още в първия ден след наводненията в Карловско в община „Родопи“ започна кампания в знак на солидарност с бедстващите хора. За един миг  стотици български домакинства загубиха своите домове и покъщнина. Материалните щети са огромни. Това, което всички заедно можем да направим, е да покажем на нашите пострадали сънародници, че не са сами“, коментира кметът Павел Михайлов.

Кметът на Марково Десислава Терзиева е един от основните инициатори на дарителската акция.

„Каравелово, Богдан и Слатина са поредното доказателство, че трагедията ни обединява. Трябва да действаме единно, защото това ни отличава като народ“, коментира тя.

Миналата седмица община „Родопи“ изпрати бригада от служители на администрацията и кметството в село Ягодово, които се включиха в разчистването на пострадалите села. От самото начало на бедствието екипи от доброволното формирование „Родопи 112“ и сдружение „Моето село Марково“ са на терен, където помагат за преодоляване на последствията в най- критичните точки в населените места.

„Благодаря сърдечно на първите дарители,  на хората от нашата община, които продължават да помагат, защото когато сме заедно сме най-силни“, каза Михайлов и обяви, че акцията продължава.