Откриха четири рехабилитирани улици в община „Родопи“, летните  ремонти продължават

Четири улици в селата Брестник, Устина, Храбрино и Първенец вече са ремонтирани и с положена нова настилка. Обновените  пътни отсечки откриха кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов и кметовете по населените места. На церемониите по прерязване на лента присъства и заместник-кметът Емилия Иванова.

Жителите на улица „Княз Батенберг“ в Първенец вече стигат до домовете си  по изцяло ремонтирана улица. Отсечката е с дължина около 140 метра, но е изключителна важна за този квартал на селото. След реконструкцията улицата е с нов асфалт, хоризонтална маркировка и подобрено отводняване. Изградена е и допълнителна инфраструктура към подхода с улица „Родопи“.

„Наистина стана много хубаво, доволен съм от свършеното“, коментира Павел Михайлов и заедно с кмета на селото Ренета Плевнелиева откриха обновения участник.

Нова асфалтова настилка е положена и на улица „Патриарх Евтимий“ в Брестник. Отсечката е един от обектите, предвидени за изграждане тази година в селото.

„Улицата е с изградена ВиК инфраструктура, но асфалтът беше силно разрушен, а върху част от платното той напълно липсваше. След ремонта улицата придоби изцяло нов облик“, обясни Михайлов и апелира шофьорите да бъдат внимателни при преминаване. До него, за да прережат заедно лентата, застана и местният кмет Атанас Шопов.

По стар български обичай посрещнаха кмета Павел Михайлов и заместника му Емилия Иванова в Храбрино, където приключи реновирането на улица „15-та“. С пожелание да е лек пътят на всички, които ще ползват обновения участък, кметът плисна менче, пълно  с вода и 15 стръка здравец, символизиращи номера на улицата. С тържествен ритуал Михайлов и кметът на селото Ангел Чобанов откриха благоустроения обект.

„Улица „15-та“ е с дължина около 600 метра. Половината е с подменена асфалтова настилка, положени са около 60 метра нови пътни ивици, а останалата част от уличното трасе се ремонтира чрез пренареждане на съществуващата настилка“, обясни Павел Михайлов и провери качеството на изпълнение и на изградената подпорна стена на улицата.

Няма следа от разбитата и кална улица „Лиляна Димитрова“ и в село Устина. Настилката е подменена с нови пътни ивици, изпълнено е и повърхностно отводняване на отсечката.

„Прерязахме трикольорната лента, заедно с кмета на селото Нели Бундева. Благодаря за търпението на жителите в този квартал, които години чакат този ремонт да се случи“, поздрави хората кметът Михайлов.

Летните инфраструктурни ремонти в община „Родопи“ продължават. От тази седмица строители работят по улица „Симеон“ в Първенец и „Захари Стоянов“ в Марково.

Обектите в капиталовата програма включват рехабилитация на 40 улици и  проектиране на основни улични  ремонти на още 19 отсечки. В подобряване на пътната инфраструктура общината ще вложи близо 9,5 милиона лева.