Отборът на Браниполе при учениците грабна купата на община „Родопи“ във втория спортeн празник, „Мукавейците“ от Марково са победители при младежите

Над 100 участници  мериха сили в състезания за ловкост, сила и бързина

Стадионът в село Марково се превърна в спортна арена, забавления, състезания, много игри и  усмивки.

Малки и големи от населените места в община „Родопи“  имаха възможност да се включат в спортната надпревара за бързина, точност и баланс. Десет ученически отбора, два младежки и шест в групата на семейната игра „Мама, татко и аз“ превърнаха деня в истински спортен празник.

Спортната фиеста се проведе под патронажа на кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов.

До финала при ученическите отбори достигнаха отборите „Ракета“  от  Браниполе, „Брестовица“-втори отбор, „Христо Ботев“-Крумово и „Акула“, Марково. Най-добрите, които грабнаха купата на община „Родопи“  бяха децата от Браниполе.

Във  втората възрастова група, младежките отбори от 16 до 21-годишна възраст, победители са „Мукавейците“ от Марково. Те се оказаха по-бързи, по-ловки и по-сръчни, и победиха отборът на Храбрино- „Бързите“.

Наградите връчиха заместник-кметовете на община „Родопи“  Емилия Иванова и Рени Караилиева, и кметът на село Марково Десислава Терзиева.

Днешният празник е доказателство, че децата и всички жители на  община „Родопи“ обичат спорта. Благодаря ви за състезателния дух, за усмивките и емоциите, които придадохте на днешния празник“, поздрави кметът на Марково Десислава Терзиева.

Желаещи се включиха и в масовите състезания „Мама, татко и аз“.

Много усмивки и емоции предизвика  импровизираната футболна  среща между отборът на скритите таланти на община „Родопи“, в който се включиха кметовете на Брестовица, Златитрап, Белащица, Ягодово, Крумово, Марково и общинският съветник Ангел Рахов, и младите надежди от „Локомотив“-Пловдив.

Всички участници получиха атрактивни подаръци,  а победителите си тръгнаха с купи, медали и предметни награди, осигурени от спомоществователите на състезанието- Декатлон България ЕООД и фирма „Родопи 95“.

Спортната надпревара за купата на община „Родопи“ се организира за втора  година. Идеята е  да празникът да стане традиция.