Оркестри се надсвирваха в Деня на народния музикант в Брестник

Брестник беше домакин на традиционното надсвирване на народни оркестри от цяла Тракия. Веселието се организира във втория ден на Великден от кметството и читалището в селото.

На сцената в центъра на селото се надсвирваха 13 оркестъра, а празникът тази година беше посветен на Конушенската група с ръководител Никола Илиев, която чества 60 години от създаването си. По повод на юбилейната година символична награда поднесе кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов.

Великденският фолклорен събор беше открит от местния танцов ансамбъл към читалище „Саморазвитие – 1924“ – с. Брестник. В програмата взеха участие най-големите имена в ансамбловата народна музика – оркестър „Феникс“ с ръководител Христо Коритаров, оркестър „Южни ритми“ от Хасково със солисти Донка и Тодор Кожухарови. Празникът продължи с изпълнения на „Славяни“, “Пилашевски оркестър“, формация „Паскалев-Пловдив“, „Млади тракийци“, “Чановете“ и “Бисери“.

Специален гост  в Деня на народния музикант беше Димитър Андонов -Хисарския поп, чиито корени са от Брестник.

Денят на народния музикант се организира в Брестник повече от 15 години по идея на вече покойния бивш кмет Георги Козов.

С Деня на народния музикант оркестрите слагат своеобразно начало на новия творчески и сватбарски сезон.