Община „Родопи“ обявява конкурс за рисунка за Деня на Земята

Конкурс за рисунка под мотото „Планетата срещу пластмасата“  обявява община „Родопи“.

Поводът за инициативата е Международният ден на Земята – 22 април.

Участници в конкурса могат да бъдат всички деца и младежи от общинските училища и детските градини на територията на населените места. Те ще бъдат разделени в три възрастови групи – деца от 3 и 4 група в детските градини, ученици от I до  IV клас и ученици от V  до VII клас.

Форматът на рисунката трябва да бъде А3, а техниката на рисуване е по избор на участниците. Всяка рисунка трябва да бъде придружена с кратко описание на отделен лист.

Рисунките ще се приемат до 20 април в сградата на община „Родопи“  от отдел „ Образование, култура, социални дейности, здравеопазване, спорт и туризъм“. Участниците трябва да посочат три имена, възраст, учебно заведение и координати на педагога, с когото са работили.

Подробности за регламента на следния адрес.

Тричленно жури ще определи най-добрите рисунки в трите възрастови групи. Отличените участници на първо, второ и трето място ще получат интересни предметни награди от кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов. Всички деца ще получат грамота за участие.

Наградените рисунки ще бъдат включени  в обща изложба, която ще бъде подредена във фоайето на 3-тия етаж в сградата на община „Родопи“.