Община „Родопи“ е домакин на благотворителна фотоизложба, средствата ще бъдат дарени на детския танцов състав в село Ягодово

Нова изложба от днес гостува в сградата на община „Родопи“. Тя е благотворителна и е подредена във фоайето на третия етаж  по покана на кмета на община „Родопи“  Павел Михайлов.

Експозицията включва 12 фотографии на младия автор Ваня Йорданова и нейният модел Десислава Асенова. Двете показват за първи път творбите си в изложба. Събитието откри кметът Павел Михайлов, който каза че е щастлив за пореден път да посрещне творците на община „Родопи“ в своя кабинет.

„Живеем в много трудно време, време, в което културата остава на заден план. А хората, които създават култура, са тези, които ни карат да се чувстваме по-добри, по-умни  и по-щастливи. Като кмет мое задължение е да създам среда за изкуството в община „Родопи“. Защото нашата община се гордее със своите творци“, каза Михайлов и  пръв закупи фотография в подкрепа на инициативата. Средствата от откупените творби ще бъдат дарени на детския танцов състав към читалището в село Ягодово, откъдето е родом творецът.

Всички фотоси са запечатали чара на българката, снимана на фона на красoтата на община „Родопи“. Силно впечатление направиха снимките с автентична родопска носия, която носи 5 вековна история.

Фотоизложбата ще остане в сградата на общината и всеки гражданин, който пожелае, може да я посети и да се включи в благотворителната кауза.