Община „Родопи” дарява 5 000 лева на болница „Свети Мина”

Община „Родопи” дарява 5 000 лева на болница „Свети Мина”

Община „Родопи” подкрепя здравната система, като ще дари сумата от 5 хиляди лева на МБАЛ „Св.Мина“, която се превърна в първата ковид-болница в страната. Дарението има за цел да подпомогне болницата в условията на нарастващ брой заболели от коронавирусна инфекция.

„В тежки ситуации като тази вярваме, че най-добрият начин да се справим е като всички сме обединени, адекватни и единни. С това дарение показваме своята съпричастност към благородните усилия на българските медици. Сумата не е голяма, но се надавям, че ще успеем да осигурим още по-добра и успешна грижа за най-силно засегнатите жертви на панедмията”, коментира Владимир Маринов, който временно изпълнява длъжността кмет на община „Родопи”. Той пожела възможно най-скоро да преодолеем последствията от създалата се кризисна ситуация.

„В момента проблем е не толкова осигуреността с болнични легла, а недостигът на квалифициран медицински персонал, който да се грижи за болните в лечебните заведения. Затова се надявам, че средствата ще бъдат в полза на ръководството на лечебното заведение”, каза още Владимир Маринов.