Нова детска площадка ще радва децата на Крумово по програма на ДФ“Земеделие“

Първа копка на строителството на нова детска площадка в село Крумово направи кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов. Съоръжението е част от проекта „Изграждане на зони за обществено ползване и отдих на открито в селата Ягодово, Крумово, Брестник, находящи се на територията на община „Родопи“ по Програма за развитие на селските райони на ДФ „Земеделие“.

„По програмата ще направим общо 9 къта за игра. Първата площадка в село Ягодово е почти финализирана. Днес откриваме строителството на второто съоръжение- в село Крумово. С тази инвестиция показваме отношение към най-малките жители на нашата община, които трябва да растат в спокойна, чиста и зелена среда. Имаме енергията, ентусиазма и желанието да променяме облика на нашите населени места и те да стават все по-приятно място за живеене“, каза  по време на церемонията по първа копка кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов.

Събитието уважиха заместник-кметът Емилия Иванова и общинският съветник Николай Гачев. Домакин беше кметът на Крумово Румяна Самоковарева.

Площадката ще отговаря изцяло на изискванията за безопасност и ще е оборудвана с разнообразни съоръжения и уреди за игра. Детският кът ще бъде комбиниран за деца от 0 до 12 години и е част от поетите ангажименти на ръководството на общината  към хората за облагородяване на жилищната среда с фокус най-малките жители на общината.

По Програма за развитие на селските райони на ДФ „Земеделие“ ще бъдат изградени общо 9 площадки за игра, 8 от които са детски –  в Ягодово, Крумово, Брестник, Кадиево, Оризари, Брестовица, Цалапица и Браниполе и една спортна площадка в Устина.