Наградиха участниците в конкурса „Да запазим Земята“ на община „Родопи“

С грамоти и предметни награди бяха отличени младите таланти, участници в конкурса „Да запазим Земята“. Официалната церемония се състоя в сградата на община „Родопи“, a отличията връчиха кметът на общината Павел Михайлов и председателят на ОбС „Родопи“ Георги Цанков.

Конкурсът събра рекорден брой участници – над 490 деца от детските и учебни заведения на територията на населените места в общината, техните учители и родители се включиха в екологичната инициатива.

„Подобни инициативи възпитават и учат нашите деца да се грижат за природата и да опазват околната среда. Вярвам, че всички са работили с много ентусиазъм, а децата са вложили своята фантазия в изработването на тематични предмети, макети и рисунки, посветени на опазване на планетата Земя и нейната красива природа“, поздрави участниците в конкурса кметът Павел Михайлов. Той каза, че тази инициатива ще се превърне в традиция и вече е част от културния календар на община „Родопи“.

Председателят на общински съвет „Родопи“ Георги Цанков пожела на децата много здраве и успехи, и да продължават да творят.

„Интересът към детските градини в нашата община расте и аз се надявам, че успехите ще продължат”, сподели Георги Цанков.

Проектът „Да запазим Земята“ беше с конкурсен характер. Участниците се състезаваха в четири възрастови групи – за ученици от основните училища на територията на Община „Родопи“ във възрастови групи от І до ІV клас и от V до VІІ клас. В първа група в детските градини попадаха децата на 3 и 4 години, а втората възрастова група включваше 5 и 6-годишните.

Компетентно жури отсъди награди за най-добрите във всяка категория. Призьорите получиха глобуси и енциклопедии. За участие в конкурса всяко дете получи грамота и образователна книжка.

Спечелилите конкурса по категории са:

I Възрастова група 3 – 4 годишни

I МЯСТО Матей Стоянов – II група от ДГ „Надежда“ с. Брестник

II МЯСТО Групов проект на деца – II група от ДГ „Пролет“ с. Първенец (Б .Велчев, И. Калоферов, М. Даскалова, В. Маруденска, К. Марков, Г .Стаменова и Е .Банкова)

III МЯСТО Нелина Григорова – I група от ДГ „Първи юни“ с. Брестовица

II Възрастова група 5-6/7 годишни

I МЯСТО Групов проект на деца – IV група от ДГ „Ралица“ с. Белащица (Р. Василева, М. Бойкова и А. Спасова)

II МЯСТО Групов проект на деца – III група от ДГ „Синчец“ с. Браниполе (Н. Кънов, А. Шабан, С. Дражевска, М. Михайлов, К. Тенур, К.Каремин, Д.Хасанов, Н. Хасанов, Ц. Гаврайлова, Е. Ахмет, С. Сали, Е. Димитров, Д. Дурмушали, Д. Стоянова, А. Божинов, В. Андонов, Е .Рамаданов и М. Минкова )

II МЯСТО Групов проект на деца – III група от ДГ „ Пролет“ с. Първенец (Е. Санкиева, К. Шопов, И. Чалъков, Ю. Радкова и С. Кирикичкин, )

III МЯСТО Михайл Проданов – IV група от ДГ „Пролет“ с. Цалапица

III Възрастова група – I – IV клас

I МЯСТО Групов проект на ученици от I клас от ОУ „Св. Св .Кирил и Методий“ с. Браниполе

II МЯСТО Стиляна Русева ученичка от II б клас в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Първенец

III МЯСТО Ангел Божков ученик от III клас в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Устина

IV Възрастова група – V – VII клас

I МЯСТО Групов проект на ученици от VI клас от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Първенец

II МЯСТО Яница Куталска ученичка от VII клас от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Марково

III МЯСТО Теодора Маринова от VI клас от ОУ „Неофит Рилски“ с. Ягодово

Благодарим на всички участници в конкурса, проявили своя талант, въображение и грижа за природата.