Наградиха първите почетни граждани на община „Родопи”

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов удостои  със званието „Почетен гражданин” трима изявени и заслужили жители на общината. На тържествена церемония, която се проведе за първи път в общината, най-високото признание на обществеността получиха една от най-успешните български състезателки по академично гребане Магдалена Георгиева, известният художник, живописец и монументалист  Вълчан Петров и д-р Костадин Сотиров, личен лекар в село Белащица, носител на званието „Лекар на годината”.

Официални гости  бяха заместник-кметовете Емилия Иванова и Неази Таир, кметовете на населените места, в които живеят и работят новите почетни граждани-  на Марково Десислава Терзиева,  Костадин Николов, кмет на Белащица и на Брестовица – Любен Радев.  Събитието уважиха и  общинските съветници Лидия Гимишева, Христо Седмаков и Ангел Рахов.

Церемонията се проведе сред картините на Вълчан Петров от цикъла, посветен на годишните месеци. Специално за случая маестрото подреди изложба във фоайето  на третия етажа в сградата на общината.

 Почетните символи  бяха връчени от кмета Павел Михайлов, който поздрави наградените, като им  с пожела здраве,  творчески устрем и вяра в доброто.

„Днес честваме един от най-значимите дни в празничния календар на страната-Деня на народните будители. Избрахме тази дата, за да отдадем чест и да засвидетелстваме уважение към нашите съвременници, житейски доказани личности, с отдаденост към развитието на нашата община”, каза в приветствието си кметът Павел Михайлов. 

Първите почетни граждани на община „Родопи” получиха бурни аплодисменти от гостите, благодариха за оказаното внимание и с вълнение приеха наградата.

Удостояването със званието „Почетен гражданин” е с решение на общински съвет „Родопи”, прието на 22 октомври тази година.

Експозицията на Вълчан Петров ще остане подредена в сградата на общината до нова година.