Кметът Павел Михайлов продължава подкрепата за млади таланти, посрещна в кабинета си художничката Илияна Стоичкова

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов поздрави лично младата художничка Илияна Стоичкова. Детето е с увреждане, но успява да реализира мечтата си да стане художник. Тя участва в изложбата „Земя, въздух, вода”, която е част от проекта CULPEER 4 CHANGE.

Илияна живее със семейството си в село Белащица. Тя е ученичка в художествената гимназия „Цанко Лавренов”,  където учи пространствен дизайн. В кметския кабинет тя подреди част от творбите си, рисувани през годините.

„Искам да се занимавам с вътрешен дизайн на сгради”, сподели 15-годишното момиче.  Илияна се похвали с участието си в три изложби, нейна картина вече е стигнала и до  Народното събрание.

За упоритостта и трудолюбието тя получи подарък от кмета Павел Михайлов- професионален комплект за рисуване и статив.

Вярвам, че младите таланти трябва да се подкрепят.  Една награда сама по себе си е много стимулираща за всеки, който се занимава с изкуство”, каза кметът Павел Михайлов и пожела кураж и смело напред в реализиране на мечтите. Той сам сподели, че също рисува, но вече не му остава време за това заради напрегнатото ежедневие.

„Е, както е известно, не станах художник, но ми остана интересът”, пошегува се Михайлов.

 Кметът покани талантливата Илияна отново на гости още следващата седмица, когато в сградата  на кметството на улица „Софроний Врачански” големият живописец Вълчан Петров ще подреди изложба, включваща картини от цикъла, посветен на годишните месеци.