Кметът Павел Михайлов откри най-голямата детска площадка в община „Родопи“, финансирана  по ДФЗ

В присъствието на деца от ДГ „Първи юни“ и десетки жители на Брестовица кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов откри нова детска площадка.

Той, заедно с кмета на селото Мария Манолова, прерязаха лентата на новото място за игра. Гости на събитието бяха заместник-кметовете Емилия Иванова и Рени Караилиева, и общински съветници.

Площадката е разположена в пространството зад сградата на читалището. Тя е на площ от над 1700 кв. м и е най-голямата в общината. Новият кът за игра е комбиниран за деца от 0 до 3 г. и от 3 до 12 г. Има няколко подхода, положена е специална настилка, монтирани са нови люлки и пързалки, беседка, къщичка-ловна хижа, пясъчник, клатушка, сметало, пейки и парково озеленяване.

Ограда от декоративни дървени пана осигурява безопасна игра на малчуганите и спокойствието на техните родители.

„ Изграждането на нови детски съоръжения и обновяването на съществуващите са част от инициативата на общинска администрация за осигуряване на безопасна среда, по европейски модел, за игра на децата от всички възрастови групи в общината“, коментира кметът Павел Михайлов и благодари на заместник-кметовете Емилия Иванова и Рени Караилиева за работата, чрез която общината успява да изгражда кътове, които да радват  децата.

Мястото се превърна в красива  зона за отдих, игри и спорт на деца и възрастни с финансовата подкрепа на ДФ „Земеделие“ и се осъществи с помощта на МИГ „Перущица- Родопи“.