Кметът Павел Михайлов настоява транспортът до летище „Пловдив” да минава през Крумово

Транспортът по линия номер 2, която обслужва летище „Пловдив” да минава през село Крумово, настоява кметът на община „Родопи” Павел Михайлов. Той постави въпроса на работна среща , организирана от областния управител Йордан Иванов.

Участие в нея взеха изпълнителният директор на „Летище Пловдив“ ЕАД Пламен Спасов, ОП „ОКТ“- Община Пловдив Георги Стоилов, заместник-кмета в направление „Транспорт“ на Пловдив Тодор Чонов и кметът на община „Родопи Павел Михайлов”, зам.-областният управител Лъчезар Бакърджиев и главният секретар на Областната администрация Георги Янев.

На 6-и февруари 2022 г. изтичат договорите на Летище „Пловдив“ ЕАД с фирмата, извозваща към момента граждани от и до аерогарата. Това на практика означава, че има реална опасност пътниците да останат без транспортна връзка. Затова е от изключителна важност да стартира промяна на съществуващото разписание на линията, която е и основната до летището.       

„Бъдещият транспорт, обслужващ летището трябва да може да поеме и пътници от село Крумово, както и да бъде ремонтирана пътната отсечка от 500 метра, която разделя населеното място от летището”, коментира Павел Михайлов.

„Летище Пловдив“ ЕАД ще проведе разговори с основни транспортни компании, като на този етап то само ще поеме извозването на пътниците. Това ще се случва, докато община Пловдив поднови транспорта по линия 2.

Областният управител пое ангажимент да разговаря с Областното пътно управление в Пловдив по отношение на неработещото улично осветление от „Асеновградско шосе“ до терминала на летище Пловдив.