Кметът на община „Родопи“ уважи 90-годишния юбилей на Сотир Съртоманлиев от Първенец

Сотир Съртоманлиев, управлявал успешно училището в село Първенец в продължение на 12 години,  кмет на селото в периода 1979-1985 година,  навърши 90 години. Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов лично уважи празника на рожденика.

Празненството, което бе организирано в дома му в село Първенец беше много радостна изненада за юбиляра.

Да го поздравят бяха и кметът на село Първенец Ренета Плевнелиева, представители от читалището и училището в селото, негови колеги. Те  поднесоха искрените си пожелания за крепко здраве и дълъг живот на рожденика. Кметът Павел Михайлов връчи плакет с герба на община „Родопи“ , като го зарадва и със специален поздравителен адрес.

„ Активен, със свежа памет и остър ум Сотир Съртоманлиев продължава да бъде търсен съветник от хората в селото. Строг, но винаги принципен и справедлив той е  обичан и уважаван от всички в Първенец. Благодаря  за направеното през годините за нашето село.  Пожелавам ти да съхраниш бодростта и силата на духа, за да може и занапред да предаваш натрупаната през годините мъдрост и опит“, пожела кметът Павел Михайлов.

Изключително развълнуван Сотир Съртоманлиев благодари сърдечно за оказаното му внимание. Освен пожеланията за още много години щастие, 90-годишният юбиляр получи специално приготвена за повода торта.

Дългогодишен учител по математика и физика в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, през 1964 година Сотир Съртоманлиев става директор на местното училище в продължение на 12 години. Бил е кмет на село Първенец  в периода 1979-1985 година. Днес той е в добро здраве и  продължава да бъде ценен приятел и наставник за всички в селото.

.