Кметът на община „Родопи” с номинация за кмет на месеца

Кметът на община „Родопи” с номинация за кмет на месеца

Павел Михайлов е втори във временното класиране

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов е номиниран за кмет на месец февруари. Номинацията е на екипа на портала на българските общини Kmeta.bg, а избраната тема е по повод честването на празника Трифон Зарезан.

Павел Михайлов е номиниран в категорията за общини  с население между 20 и 50 хиляди жители. Негови конкуренти са кметовете на Раковски, Харманли, Тунджа и Сандански. До момента кметът на „Родопи” е втори с 32,78% гласували. Във временната класация води Мария Киркова, кмет на община Харманли.

В аргументацията за номинирането на общинския кмет на „Родопи” е акцентирано върху традиционното честване на празника на лозарите и винарите – Трифон Зарезан край лозовите масиви в местността „Бяло поле“ в село Брестовица, прочуто, като столица на виното.

Павел Михайлов гостува и в село Марково, където също отбелязват Трифон Зарезан с общо тържество и ритуал. Населените места от община „Родопи“ са едни от най-големите производители на вина в района. Затова студеното време не попречи на стари и млади да се съберат около лозята на 14 февруари и да посрещнат празника на открито и в селата Брестник, Цалапица, Кадиево и Крумово.

Конкурсът Кмет на месеца се провежда в три категории – големи, средни и малки общини, като във всяка има по 5 предложения.

Своя кмет може да подкрепите на страницата на конкурса www.kmet.kmeta.bg.