Кметът на община „Родопи“  и кметът на село Цалапица с дарителски жест към болно момче

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов се включи в дарителската кампания за лечението на Петър Крачев. Личен пример, като дари месечната си заплата,  даде и кметът на село Цалапица Ивайло Данаилов, който лично познава младия мъж.

„Реших да помогна на един млад човек в борбата му за живот“, коментира Павел Михайлов. Наред с това беше входирана и докладна до общински съвет „Родопи“ за отпускане на еднократна парична сума.

Петър е на 28 години и се нуждае от бъбречна трансплантация. Младото момче живее нормален живот до момента, в който започва да получава болки и подувания на крайниците. Лекарите установяват сериозно заболяване на бъбреците, което е в напреднала фаза.

От 8 месеца 28-годишното момче е на животоподдържаща хемодиализа, но състоянието му се влошава.

В помощ на семейството за събиране на сумата от 22 хиляди евро е  обявена и дарителска сметка.

„Тази сума е непосилна за неговото семейство, което се уповава на добрината на хората“, изказа съпричастност и кметът на село Цалапица Ивайло Данаилов.

Кметът Павел Михайлов изрази надежда, че примерът ще вдъхнови и други граждани за добри дела.

„Обръщам се към жителите на община „Родопи“ и към бизнеса, който работи на територията на нашите населени места с призив, който има възможност и желание да помогне на един млад човек да се радва на живота и на всички близки и приятели, които са до него.“