Картини в памет на художника Ангел Василев-Ачо, озариха сградата на община „Родопи“

Изложба на известния майстор на четката Ангел Василев-Ачо е подредена във фоайето на третия етажа в сградата на общината.

8 картини, пътували по света – до Япония и САЩ оживиха просранството, където са разположени кабинетите на кмета Павел Михайлов и заместниците му Емилия Иванова, Неази Таир и Борислав Инчев.

Изложбата гостува по покана на кмета на община „Родопи“  Павел Михайлов и се осъществява с помощта на кмета на село Марково Десислава Терзиева и съпругата на Маестрото.

Посетителите в сградата на администрацията имат възможност да видят великолепните платна в типичния за художника ярък и запомнящ се стил. Всички те пазят любовта на Ангел Василев-Ачо към Пловдив и неговите обитатели с носталгията по добрите стари време на градски шик.

Пъстрите творби привлякоха вниманието на служителите на общинска администрация, които побързаха да се насладят на багрите от уникалните живописни платна, които пресъздават поетично и с намигване пъстротата и очарованието на филибелийските нрави и пейзажи от отминали епохи.

„Като кмет мое задължение е да създам среда за изкуството в община „Родопи“. Защото нашата община се гордее със своите творци. Имаме възможност да представим  своите художници. Не само хора, които са родени в нашата община, а и хора, които в даден момент са припознали нашата община като свой дом. Във времето всеки един от тези творци е оставил своята следа Ще продължавам да подкрепям съществуващите културни събития и ще търся начин те да  водят след себе си още повече публика и  да се увеличават.“

Ангел Василев си отиде преди осем години на 66 години. Реализирал над 50 самостоятелни изложби в България и чужбина,  участва в общи изложби, а негови творби са притежание на частни колекции в България, Франция, Германия, Норвегия, Великобритания, Канада, САЩ, Япония.

 Преди да открие своя неповторим, уникален стил, минава през школата на иконописта.

Експозицията на Маестрото ще остане подредена в сградата на общината до месец юли.