Инвестират близо 400 хиляди лева в Крумово през тази година

Основен ремонт на улица „Тунджа”, ново осветление и изграждане на зона за отдих са големите инфраструктурни обекти, които предвижда да реализира община “Родопи” в село Крумово. Най-голямата инвестиция ще бъде в реконструкцията на  улица „Тунджа” на стойност 120 хиляди лева. Това каза пред жителите на селото кметът на община „Родопи” Павел Михайлов, който участва на общоселско събрание. То се проведе по негова инициатива. Повече от 100 души се събраха в НЧ „Наука-1919 “ на среща-разговор с Павел Михайлов. Присъстваха и общинските съветници Николай Гачев, Илина Вутова, Ангел Драганов и Илия Илиев

Пред кмета хората споделиха наболели проблеми, касаещи населеното място. Основният акцент падна върху лошата инфраструктура.  Кметът на община „Родопи” се ангажира да се намери решение на проблема и обеща на хората, че най-спешната задача е да се запълнят дупките по най-труднопроходимите улици в селото.

Ще бъде направена и реконструкция на едно от помещенията в детската градина и пространството да може да се използва.  

В бюджета за тази година за Крумово е предвидено да се  извърши подмяна на уличното и съществуващото парково осветление за 82 хиляди лева и още 96 хиляди лева за зелена  зона на открито. Завършен е ремонтът и на улица „Римски мост”, който е за 98 хиляди лева.

„За година и половина показахме, че можем да направим балансиран и справедлив бюджет, като осигурим средства за всички 21 населени места на територията на общината. Проблемите в нашата община са много и ние, като ръководство, сме наясно с това. Но промяната започна да се случва и аз се надявам, че заедно ще успееем да постигнем повече”, каза кметът Павел Михайлов.

По –рано през деня Михайлов, заедно с кметовете по населените места присъства на среща с фирмата, ангажирана със сметопочистването на селата. 1200 съдове за смет ще бъдат сменени с нови до края на месеца.

„ Сметосъбирането е един от основните проблеми за всички общини, включително и за „Родопи”. Но, след поредица от срещи с фирмата-изпълнител,  дейностите по сметосъбиране  се урегулират”, коментира Михайлов.

След среща на кмета Павел Михайлов с жители на Белащица се предвижда разширение на детската градина в селото, където да бъде разположена нова група.