Детската градина в Белащица празнува 40-годишен юбилей с история, разказана под клоните на вековния чинар

С празничен концерт-спектакъл ДГ „Ралица“ в Белащица  отбеляза своя 40 – годишен юбилей. Специални гости на тържеството бяха кметът на общината Павел Михайлов, заместник-кметовете Емилия Иванова и Борислав Инчев, кметът на селото Костадин Николов, общински съветници, както и екипът на отдел образование към общината.

Кметът поздрави лично ръководството, педагозите, служителите, децата и родителите по случай годишнината на детското заведение и празника 24 май.

„ Искам да поднеса най-топлата си признателност и благодарност за всички грижи , които полагате за нашите деца, за любовта, с която ги дарявате ежедневно и търпението , с което ги учите на  да вървят уверено по пътя на своето израстване“, приветства кметът Павел Михайлов. А новината, че ще започне саниране на детската градина, с подмяна на   покрива и топлоизолация беше посрещната с аплодисменти от родителите и гостите на тържеството.

Директорът на детското заведение Лидия Горинова благодари на общинското ръководство и поздрави децата и гостите на празника като подчерта, че детската градина е място не само за получаване на знания, но и място, където децата се учат да поемат отговорност и да развиват своите таланти.

Празникът премина под мотото „История, разказана под клоните на вековния чинар“, а малките артисти впечатлиха публиката със своите изпълнения и костюми.

В началото сградата се е използвала за склад, за сушене на тютюн, за присаждане на лозички. Изпълнявала е и ролята на читалище със сцена, на по-късен етап в нея се помещава училище „Пенчо Славейков. На 3 май 1983 г. е официално открита ЦДГ „Ралица“ с директор Мария Шопова. На 25.02.2000 г. в сградата се открива „Млечна кухня“, а от 2006 година детската градина придобива статута на обединено детско заведение.