Дълго чакана новина зарадва деца и учители от училището в Ягодово на 24 май

Цялостно саниране на една от двете сгради на ОУ „Неофит Рилски” в село Ягодово ще бъде направено през тази година. Новината съобщи кметът на община „Родопи” Павел Михайлов по време на тържеството  по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Той беше специален гост на церемонията по  честване на 24 май в Ягодово, заедно със своя заместник Владимир Маринов. На тържеството присъстваха кметът на селото Димитър Дишев и общинските съветници от Ягодово Иван Стоилов и Веселина Михайлова.

Основата цел на община „Родопи” е инвестицията в децата и младите хора. Като ръководство правим всичко възможно това да започне да се забелязва още тази година”, каза кметът Павел Михайлов. Той уточни, че  процедурата по саниране на старата сграда  на училището вече е в ход и дълго чаканият ремонт ще започне още тази година. Освен това в началото на пролетта беше ремонтирана една от детските площадки в Ягодово, предстои откриването и на новоизградения фитнес на открито в центъра на селото. От тази година детските градини в общината са безплатни за родителите, припомни още Михайлов.

„Всички това е за децата и младите хора на Ягодово. Надявам се да продължим заедно да работим за развитието на селото и на всички населени места от община „Родопи”. Като честити празника на българската азбука, кметът пожела здраве на всички.

Поздрав към учениците, родителите и колегите си отправи и директорът на ОУ „Неофит Рилски” Петя Кирова.  „Предизвикателството на COVID -19 показа, че заедно, като равноправни партьори, можем да се се справим с всяка ситуация”, обърна се към присъстващите тя.

Тържеството продължи с музикална програма, подготвена от децата на ОУ „Неофит Рилски”. В двора на училището беше подредена изложба под надслов „Нашата азбука.

Днес празник има още в селата Устина и Цалапица.