80 см нов сняг във високите села от община „Родопи”

Близо 80 сантиметра е новият сняг, който натрупа във високопланинските села от община „Родопи”. Към  момента снежната покривка създава проблем единствено към село Лилково.  Тежка техника е успяла да пробие близо 6 -километровата отсечка още вчера, но обилният снеговалеж, който не спира вече второ денонощие отново е затърупал пътя.

„Всеки момент очаквам техника на агенция „Пътна инфраструктура” да започне разчиостване на пътя за селото. В селото има ток, вода, телевизия. Няма бедстващи”, уведоми кметският наместник на Лилково Румен Димитров.

Той е поискал съдействие от кмета на общината Павел Михайлов и заместник-кмета Владимир Маринов за почистване и на вътрешните улици в селото. „Две коли са затрупани на участък от около 700 метра, а хората трябва да се прибират към областния град. Затова общинското ръководство обеща, че ще изпрати техника от съседното Ситово, за да разчисти улиците” , коментира Димитров.

В останалите села от община „Родопи” обстановката е спокойна, а пътищата са проходими при зимни условия. Снегопочистващата техника продължава да работи, а главните пътища са почистени почти до асфалт, информираха им от фирмата, ангажирана с почистване на общинските пътища.