100-годишната баба Елена получи подаръци от община „Родопи“ за празника си

С роднини, приятели и с гости Елена Андреева от село Брестовица отпразнува своя 100-годишен рожден ден. Тържеството уважиха кметът на общината Павел Михайлов, кметът на село Брестовица Любен Радев, зам.-кметът в община „Родопи“ Емилия Иванова.

Много цветя, подаръци и торта изненадаха приятно столетницата, която искрено развълнувана от огромното внимание приемаше поздравления.

Малцина са тези, които имат възможността да преминат през изпитанията на цял един век. Затова съм радостен, че имам възможността да изразя почитта и уважението си към човек, с толкова богат жизнен опит“, поздрави юбилярката кметът на общината Павел Михайлов и пожела дългогодишно здраве.

Освен задължителния букет с цветя, той връчи на баба Елена подарък и поздравителен адрес. Тя изненада всички, като сама, без дори да сложи очила прочете кметския поздрав.

Елена Андреева е позната на всички в Брестовица, като дългогодишен служител в църквата „Свети Теодор Тирон“. Родената през далечната 1922 година жена сподели с кмета, че през целия си живот не е спирала да работи. Отплатата й са добри деца, зетьове и внуци. Днес баба Елена се радва и на двамата си праправнука.

Тя е втората столетница за годината в село Брестовица и в община „Родопи“.